Gulasj

I går prøvde jeg noe jeg aldri har laget før til middag,-

nemlig gulasj. I tillegg hadde jeg invitert Marianne

over på mat så det måtte jo nesten bli bra.

Det tok sin tid  lage men ble en suksess!

OPPSKRIFT:

500 g oksekjøtt ( brukte grytekjøtt fra Nordfjord )

2-3 løk i store biter

2 ss olje

50 g bacon

5 dl kjøttbuljong

1 boks hakket tomat

1 kvist timian

1 laurbærblad

2 fedd hvitløk hakket

2 ss paprikapulver

1 purre i store skiver

400 g poteter

Evt. vann til etterfylling

Smak til med salt og pepper.

Jeg hadde i en liten chili også for litt stekere smak.

 

Surr bacon og løk i oljen. Ha i kjøttet for lett bruning.

Tilsett resten av ingrediensene unntatt potetene og

la det surre i ca 1.5 timer, Tilsett så potetbitene og fyll opp

med litt vann om det trengs.

Kok så i 30 min  til kjøttet et mørt og potetene ferdige.

Serveres med godt brød

Voilà!


Jeg kunne nok med fordel hatt litt mer vann i men smaken var NYDELIG!

6 kommentarer

Goose

18.nov.2010 kl.11:44

Ooo, det hørtes faktisk veldig godt ut. Har liksom aldri turt å smake gulasj før for navnet høres ikke ut som noe spiselig :p Også må man liksom ha goood tid for å lage det høres det ut som:)

Maria

18.nov.2010 kl.12:12

Åj det så godt ut! :) Jeg fikk servert tradisjonsrike walisiske kjøttkaker igår - de kalles "faggots", som jo har vært kilde til diverse misforståelser oppigjennom tidene. Var i og for seg gode de også, men kun i små mengder ettersom de for det meste består av kjøttdeig og okselever... :) (Hadde kanskje vært bedre om jeg ikke visste hva som var i de når jeg tenker meg om - hehe)

Vibeke

18.nov.2010 kl.12:42

Tusen takk:) jeg gleder meg. tror det kommer til å bli kjempe gøy! Blir deilig å tenke på andre ting.

Jeg skal på sykehuset neste fredag. så da regner jeg med at jeg kanskje kommer til asker på torsdagen. men jeg kan jo komme en dag før også, om jeg har tid, sånn i forhold til skole:)

Ida Talette

18.nov.2010 kl.21:27

Du er utrolig flink, Wenche!

Jeg praktisk talt elsker øredobbene og gleder meg kjempemasse til å gå ut å spise etter eksamen i morra, til julebord, til å gå rundt i Spania med verdens fineste øredobber og til julaften :D De er nydelige! Tusen, tusen takk!!!

Quote Anniken, bestevenn: omg de var supe rfinehvor mye kostet de ?.

Du burde virkelig starte butikk :)

missM

19.nov.2010 kl.01:37

Mmmm, den middagen var god :) Kommer gjerne på flere generalprøvemiddager ;)

artemisa

19.nov.2010 kl.10:50

Jøss, så flink du er da! Hjemmelaget mat er bare så herlig! Kan ikke sammenlignes med noe!

Skriv en ny kommentar

bloglovinBlogglisten

Kategorier

Arkiv

hits