Gulasj

I gr prvde jeg noe jeg aldri har laget fr til middag,-

nemlig gulasj. I tillegg hadde jeg invitert Marianne

over p mat s det mtte jo nesten bli bra.

Det tok sin tid lage men ble en suksess!

OPPSKRIFT:

500 g oksekjtt ( brukte grytekjtt fra Nordfjord )

2-3 lk i store biter

2 ss olje

50 g bacon

5 dl kjttbuljong

1 boks hakket tomat

1 kvist timian

1 laurbrblad

2 fedd hvitlk hakket

2 ss paprikapulver

1 purre i store skiver

400 g poteter

Evt. vann til etterfylling

Smak til med salt og pepper.

Jeg hadde i en liten chili ogs for litt stekere smak.

Surr bacon og lk i oljen. Ha i kjttet for lett bruning.

Tilsett resten av ingrediensene unntatt potetene og

la det surre i ca 1.5 timer, Tilsett s potetbitene og fyll opp

med litt vann om det trengs.

Kok s i 30 min til kjttet et mrt og potetene ferdige.

Serveres med godt brd

Voil!


Jeg kunne nok med fordel hatt litt mer vann i men smaken var NYDELIG!

6 kommentarer

Goose

18.nov.2010 kl.11:44

Ooo, det hrtes faktisk veldig godt ut. Har liksom aldri turt smake gulasj fr for navnet hres ikke ut som noe spiselig :p Ogs m man liksom ha goood tid for lage det hres det ut som:)

Maria

18.nov.2010 kl.12:12

j det s godt ut! :) Jeg fikk servert tradisjonsrike walisiske kjttkaker igr - de kalles "faggots", som jo har vrt kilde til diverse misforstelser oppigjennom tidene. Var i og for seg gode de ogs, men kun i sm mengder ettersom de for det meste bestr av kjttdeig og okselever... :) (Hadde kanskje vrt bedre om jeg ikke visste hva som var i de nr jeg tenker meg om - hehe)

Vibeke

18.nov.2010 kl.12:42

Tusen takk:) jeg gleder meg. tror det kommer til bli kjempe gy! Blir deilig tenke p andre ting.

Jeg skal p sykehuset neste fredag. s da regner jeg med at jeg kanskje kommer til asker p torsdagen. men jeg kan jo komme en dag fr ogs, om jeg har tid, snn i forhold til skole:)

Ida Talette

18.nov.2010 kl.21:27

Du er utrolig flink, Wenche!

Jeg praktisk talt elsker redobbene og gleder meg kjempemasse til g ut spise etter eksamen i morra, til julebord, til g rundt i Spania med verdens fineste redobber og til julaften :D De er nydelige! Tusen, tusen takk!!!

Quote Anniken, bestevenn: omg de var supe rfinehvor mye kostet de ?.

Du burde virkelig starte butikk :)

missM

19.nov.2010 kl.01:37

Mmmm, den middagen var god :) Kommer gjerne p flere generalprvemiddager ;)

artemisa

19.nov.2010 kl.10:50

Jss, s flink du er da! Hjemmelaget mat er bare s herlig! Kan ikke sammenlignes med noe!

Skriv en ny kommentar

bloglovinBlogglisten

Kategorier

Arkiv

hits